20.6.05

Denk nog eens na, Gezinsbond

Kijk, een mens heeft zijn principes: als gezonde man word je verliefd op een gezonde vrouw en na een tijdje gezonde verkering trouw je. Na de gezonde trouwpartij volgen de - hopelijk - gezonde kinderen.

Maar wat als die man nu verliefd was geworden op een andere man. Of die vrouw op een andere vrouw. Dan konden ze nu wel trouwen, maar that's it. Geen kinderen (dus ook geen slapeloze nachten, vieze luiers en nukkige buien, al heb je voor dat eerste en dat laatste niet noodzakelijk kinderen nodig). Nu had ik van de Gezinsbond, waarvan wij overigens met het ons kenmerkende enthousiasme lid zijn, wel iets anders verwacht dan het brute njet van het afgelopen weekend. En ik die dacht dat holebi zijn de dag van vandaag toch wat eenvoudiger was geworden.

Sorry, Gezinsbond, maar ik begrijp jullie niet. Jullie hebben in het verleden al meerdere malen een lans gebroken voor eenoudergezinnen, nieuw samengestelde of gelijk welke gezinnen. Welnu, de holebigezinnen hebben jullie in deze ook nodig. Als enthousiast lid roep ik jullie dan ook op om het gezond verstand te gebruiken en ook deze gezinnen te steunen in hun kinderwens. Want uiteindelijk draait het toch om het geluk van onze kinderen: dat ze twee liefhebbende ouders hebben om bij op te groeien. Of deze ouders al dan niet een verschillend geslacht hebben, is eigenlijk onbelangrijk.