1.6.05

Teambuilding

De teambuildingdag van team Bedrijfsmanagement is een lucky shot geworden wat betreft het weer. Voor onze fietstocht hadden we ons inderdaad geen beter weer kunnen dromen.

Na de vestimentaire keuring reden we eerst naar Stalhille, naar bronsgieter en –kunstenaar Hubert Minnebo. Collega CM was intussen met de auto tot bij ons gereden en had daar zelfs een boete voor over gehad.

Minnebo kon ons moeiteloos onderhouden over zijn reizen naar het Oosten (inspiratiebron voor zijn scheppend werk), over zijn bronzen beelden en over de techniek van het bronsgieten. Na de rondleiding in zijn werkkamer(s) en atelier werd ons duidelijk wat de schoonbroers Minnebo en collega LL gemeen hebben: ze delen hetzelfde redenaarstalent.

Datzelfde redenaarstalent kreeg echter een deuk wanneer collega LL duidelijk moeite moest doen om een krachtterm te onderdrukken. Reden: de 40-jarige fiets weigerde dienst (achterwiel geblokkeerd).

Na een stop op een terrasje (eigenlijk de enige motivatie om enkele niet nader genoemde collega's op de fiets te houden) reden we verder de Jabbeekse velden in, naar Lauretum. In een taal die het midden hield tussen plat Jabbeeks en gekuist West-Vlaams vertelde André Devisch over zijn ervaringen in de laurierkweekwereld. Zijn ondernemersgeest bracht hem o.m. tot op de koninklijke paleizen van België en Denemarken.
Als toetje kregen we een ijsje met lauriersmaak, een aanrader voor fijnproevers...

De terugtocht naar school verliep redelijk chaotisch (pijnlijke knieën, handen en poepjes inbegrepen), maar rond 19u kwam iedereen toch veilig en wel aan.

De rest van de avond kunnen we in een paar woorden samenvatten: eten, drinken, gezellig babbelen (echt op zijn Vlaams dus). En voor zij die de telefoongesprekken hebben gevolgd: met Seppe is alles OK, hij is vandaag weer naar school.