14.11.06

Redelijke termijn

Bezint eer ge begint. Dat moeten de makers van getor-mails.com gedacht hebben toen ze hun betalingsvoorwaarden opstelden. Getor-mails is een zogenaamd PTR programma, waarbij een lid van die site e-mails krijgt toegestuurd. Leest hij die e-mails, dan wordt hij daarvoor betaald. Nu belooft Getor-mails fabelachtige bedragen (zoals: $2000 per gelezen mail). Zo kom je al snel aan een aardig bedrag. Maar wellicht zal ik hier nooit van kunnen genieten. U ook niet trouwens. Lees maar eens dit uittreksel uit hun betalingsvoorwaarden:

getor-mails.com will pay affiliates when their balance reaches the minimum payout rate set by getor-mails.com. Once the member has reached payout they may request payment. Payments will be made within 100 years or a reasonable time after. Admin fee for payout is 100%.

Als voorschot op de erfenis van mijn achterkleinkinderen kan het misschien tellen. Mochten zij deze post nu lezen, over meer dan 100 jaar, dan wil ik hen toch een goeie raad van hun betovergrootvader meegeven: kindjes, neem het met een korreltje, in de begindagen van het internet liepen er ook bedriegers rond.

Als ik de betalingsvoorwaarden door mijn vertalingsmachine haal, dan krijg je dit: "Beste mensen, wij van getor-mails.com zijn ordinaire bedriegers. Mocht je het echt niet kunnen laten, dan zijn wij weg met uw centen. Bedankt daarvoor. O ja, en hoewel we bedriegers zijn, willen we daar ook openlijk voor uitkomen. Bedankt voor uw begrip."