14.5.07

Van held tot schlemiel

Dat je nog telkens zo'n energie kunt opbrengen om altijd weer van nul - of zelfs minder - te herbeginnen. Eerst het L&H-debacle, dan de mislukte Gupi, om via Belgische chocolade uit te komen bij Filippijns houtsnijwerk. Telkens mislukken, telkens de moed vinden om te herbeginnen, telkens uit een diep dal klauteren. De zaak Jo Lernout (zondagavond op één)vertelde het schrijnende verhaal van een Vlaamse zakenman die de laatste zeven jaar van de ene miserie in de andere sukkelt. Berooid, geen duit meer, verlaten door familie en vrienden.

Een pijnlijke realiteit voor de man die in 1996 - amper 11 jaar geleden - nog tot manager van het jaar werd uitgeroepen door het gezaghebbende Trends. Die in 1997 nog een deal sloot met Bill Gates. Die in 1999 Jean-Luc Dehaene aan zijn zijde haalde om de L&H-technologie wereldwijd uit te dragen.

In amper zeven jaar tijd moet Jo zowat 20 jaar ouder geworden zijn. Voor wie hem in zijn gloriedagen kende, was het toch wel effe slikken.

Labels: ,

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Geert
Ook een stuk van de reportage gezien en ik vond het even ontluisterend, zonder dat ik een directe band met L&H heb.
Ondernemen zit de man blijkbaar in de genen en hij zal het blijven doen, of het nu van moeten was (om den brode) of tegen beter weten in (zoals een Duracell-konijn trommelt), daar ben ik niet uit.
Kris VdB

11:07 p.m.  

Een reactie posten

<< Home