26.3.07

Geen excuses

Door de recente nederlaag van het fanion-elftal staan de Rode Duivels nu waar ze thuishoren: op een vijfde stek, ruim achter veel betere voetballanden als Polen, Finland, Portugal en Servië, en net voor de zogenaamde voetbaldwergen uit Kazachstan, Armenië en Azerbeidzjan. Net voor het Oost-Europese voetbal van de uiteengevallen Sovjetstaten, die – als het op voetbal aankomt – traditioneel gelinkt worden aan grauwe en versleten stadions, corrupte zakenlui en hopeloos slaapverwekkend voetbal. Daar kunnen we ondertussen in België ook wel van meespreken: men denke hierbij aan de Heizel (waar niet meer mag gespeeld worden), aan Ye (die wellicht vrijuit zal gaan, omdat…) of aan de vaderlandse competitie (die qua stand dan wel spannend is, maar voor de rest ook niet veel soeps is).

En weet je wat het beste van al is? De reacties na de match. Om te gieren van het lachen. De Portugezen zouden de wereldvoetballers zomaar voor het rapen hebben, Van Buyten zou door opkomende migraine de bal niet gezien hebben (bij zijn zoveelste noodlottige blunder). Wellicht maakte de onvolprezen Aimé Antheunis op een onbewaakt moment ooit de enig juiste analyse: “Ge kunt van een ezel geen koerspaard maken, he.”

Gelukkig zijn er nog Tom Boonen en Philippe Gilbert. Gelukkig zijn er nog Justine Henin en Kim Clijsters. Gelukkig zijn er nog Tia Hellebaut en Kim Gevaert. Gelukkig zijn er nog sporters die wel leven voor hun sport.

Labels: ,