18.1.07

Positief

Het ziet er naar uit dat we dan toch een Duitse Tourwinnaar gaan krijgen. Andreas Klöden maakt namelijk een aanzienlijke kans om de Tour 2006 te winnen. U leest het goed: 2006.

Nadat held Floyd Landis door het wereldwielerpubliek en masse werd uitgespuwd, is nu Oscar Pereiro de schlemiel van dienst. Astmatige Oscar had voor zijn pufferke niet de juiste voorschriften van dokterswege en ziet daarmee wellicht de eindwinst van de voorbije Tour aan zijn neus voorbijgaan.

En zo komt het dat Andreas Klöden, de eeuwige (Duitse) belofte in de schaduw van Jan Ullrich, aanspraak kan maken op de eindzege van de editie van vorig kalenderjaar. Tenzij zou blijken dat Klöden, ooit nog eindwinnaar van Parijs-Nice, ook al een fietsende verzameling apothekersbucht zou zijn, natuurlijk?

Komen dus wellicht ook nog in aanmerking (in de volgorde waarin ze in Parijs over de meet kwamen): Carlos Sastre, Cadel Evans, Denis Mensjov, Cyril Dessel (de Fransen worden gek als een Fransman eindelijk nog een den Tour wint), Christoph Moreau (ze worden helemaal gek als 1 en 2 Fransen zijn), Haimar Zubeldia en Michael Rogers. De eenendertigste kanshebber is warempel een Belg: Axel Merckx. Wordt ongetwijfeld nog vervolgd.

Labels: ,