2.2.06

Student Simon Stevin wint Bizidee 2006

Bizidee organiseerde in 2006 opnieuw een Ondernemingsplan-wedstrijd voor Vlaanderen. Bizidee lijkt goed op weg om het succesverhaal van de afgelopen edities ruimschoots te overtreffen. De vierde editie van deze wedstrijd, onder auspiciën van Vlaams minister van Economie Fientje Moerman, registreerde ondertussen meer dan 900 geïnteresseerden. Daarvan dienden ruim 450 deelnemers projectvoorstellen in.

Vlaanderen reageerde massaal op de oproep om met een innovatief idee op de proppen te komen dat de basis moet vormen voor een nieuwe onderneming.

De hoofdprijs van 500 EURO in de studentencategorie ging naar Maarten Lombaert. Voor de sector “Overheid, Non-profit & Gezondheidzorg” ontwierp Maarten Lombaert de “Guiding Cane”: een blindenstok met een ingebouwd GPS-systeem. De gebruiker geeft via een microfoon een bestemming op, en volgt de gesproken instructies via een koptelefoon om zijn bestemming te bereiken. Maarten Lombaert is een tweedejaarsstudent Netwerkeconomie aan HOWEST (Hogeschool West-Vlaanderen) departement Simon Stevin. De bacheloropleiding Netwerkeconomie is uniek in het Vlaamse onderwijslandschap en stimuleert studenten tot het ondernemerschap.