31.7.06

WK 2006: Weltmeister !

Oei, al zo lang geleden sinds de vorige post...

Volgens mijn blog is het WK voetbal nog steeds niet afgelopen, terwijl de Weltmeister al lang bekend is. Het land-in-staat-van-totale-voetbalchaos is met de wereldkroon gaan lopen. Nogal wat van de Italiaanse kampioenen hebben intussen eieren voor hun (vele) geld gekozen en kiezen voor een aanlokkelijk buitenlands avontuur in plaats van een verplicht verblijf in de tweede klasse of onderaan de tabellen van eerste nationale. Dat is toch opmerkelijk: waren het vroeger de betere buitenlanders die en masse naar Italiƫ trokken om daar (voor soms schandalig veel geld) te gaan voetballen, dan zijn het nu de beste Italianen die hun vaderlandse competitie vaarwel zeggen. Officieel voor de sportieve uitdaging. Liefst gekoppeld aan een niet onaardige zak euro's.

Dan toch maar wielrennen, zou ik gezegd hebben, mocht ik dit stukje pakweg drie weken geleden geschreven hebben. Maar de feiten hebben mij ingehaald: Ullrich wint dit jaar inderdaad niet de Tour (ik had dit vorig jaar voorspeld), maar Basso heeft het evenmin gehaald (is dat verwonderlijk als je weet dat zijn ploegleider Bjarne Riis een nogal opmerkelijke bijnaam heeft: Mister 60% - en het gaat niet over de hoeveelheid wedstrijden die hij won). Opgekuist stond netjes, zo voor de Tour. En dan blijken we toch nog voor een zak scheikunde (met dank aan Koen Filet voor deze fijne frase) te hebben gesupporterd.

Dan toch maar atletiek, zou ik gezegd hebben, mocht ik dit stukje pakweg drie dagen geleden geschreven hebben. Maar de feiten hebben mij - alweer - ingehaald: Gatlin werd ook gepakt omdat hij gepakt heeft.

Weet je: voetbal is nog zo slecht niet. Vooral niet als Lokeren de competitie opent met 2-1 tegen zelfverklaard titelpretendent Standard. Lokeren op titelkoers: we kunnen weer beginnen dromen.

Ceterum censeo: Deutschland wird Weltmeister!

Tja, maar 't zal dus voor een andere keer zijn.