4.7.06

WK 2006 Woord van de dag: Elfmeterschießen

Nu Köbi en David uit het tornooi liggen, moeten we meer dan ooit in onze keuze voor de Mannschaft geloven. Köbi werd gewipt door de Italianen (die in de halve eindstrijd de Duitsers voor de voeten krijgen) door een geheel onterechte pelanty, en ook de Engelsen werden via de strafschoppen wandelen gestuurd.

Een strafschop in het Duits is: ein Elfmeter. Logisch, toch? Als men naar de shoot-out verwijst die na de verlengingen moet beslissen over winst of verlies, dan spreekt men in het Duits van: Elfmeterschießen. En nog iets, wat me opviel: Deutschland setzt sich im Elfmeterschießen gegen Argentinien durch. Im, en niet na strafschoppen. Hoewel je strikt genomen ook nach Elfmeterschießen kan zeggen.

En of het nu golden goal is, of via Elfmeterschießen, de Duitsers hebben er ervaring mee. In Euro 96 besliste een golden goal van huidig teammanager Oliver Bierhoff de finale en dus het EK. Een strafschoppenreeks op een WK verloren de Duitsers ook nog nooit. De Italianen in de halve finale en de Portugezen in de finale zijn gewaarschuwd.

Ceterum censeo: Deutschland wird Weltmeister!