8.6.06

Heerlijke studentenkronkels

Ik krijg regelmatig mailtjes over heerlijke studentenkronkels. Zo ontving ik onlangs twee waargebeurde verhaaltjes uit de mediatheek ivm. woordenboeken:

  • Student neemt één deel van de driedelige grote van Dale (de letter J tot R) mee naar de pc’s. Na een halfuur stapt hij/zij (kwestie van de anonimiteit in ere te houden) af op de mediathecaris met de gevleugelde woorden: “Zeg, je mag wel eens een deftig woordenboek kopen hé, de helft staat er niet in!”.
  • Student vraagt aan de balie: “Heb je hier Franse woordenboeken?” Antwoord van de mediathecaris, “Ja hoor, ze staan hier.” “Ja maar,” zegt de student verbouwereerd bij het zien dat de Prisma woordenboekjes in gebruik zijn en dat er hem/haar dus enkel nog “grote” woordenboeken resten, “heb je niet van die kleintjes, in die grote moet je zoveel bladeren!”.

Wat men ook moge beweren, studenten zijn zeer creatief met taal. Uit een mailtje van een collega Netwerkeconomie blijkt dat sommige woordspelingen een erg hoog nonkel-Jef-gehalte hebben:

  • Geeft er een laptop!
  • We houden het proper, we blijven net werken.

Dat sommige studenten ook nog eens erg sterk zijn in argumentatie, is te danken aan het veldwerk van alle collega’s SCV. Het mag een mens dan ook niet verwonderen dat studenten pakweg een projectnaam verantwoorden ijzersterke argumenten. Zo gaven studenten BM hun project economie de welluidende naam India Jones mee. Hun motivatie luidde – en ik citeer: Wij willen de Indiase economie ontdekken zoals de ontdekkingsreiziger Indiana Jones de wereld in het verleden ontdekte, hierbij willen we dus zoveel mogelijk te weten te komen over de Indische economie.

Het Leven Zoals Het Is: Indiana Jones. Binnenkort op uw scherm.