16.2.06

Jongerencentrum in Brugge... of toch niet?

Bij het doornemen van de mailbox ben ik onderstaand berichtje tegengekomen, uit de nieuwsbrief van Sovowes:

De jeugdraad van Brugge is verontwaardigd omdat er nu toch geen jongerencentrum in het centrum van Brugge zal komen. De burgemeester kondigde dat aan in zijn nieuwjaarsboodschap. Er waren plannen om dit in het vroegere gebouw van de Cactusclub, in de Sint-Jacobsstraat, tegenover De Republiek te organiseren. Maar het stadsbestuur vindt het project nu te duur. De jeugdraad is misnoegd over hoe dit dossier behandeld werd. Voor hen "is de maat vol". Ze hielden op zondag 12 februari een protestmars naar het stadhuis. De protestactie ging van het Entrepot via de Cactusclub naar de Burg. Daar het eindigde het met een feestje... Dj Ass op de Burg!

SOVOWES wil samen met studenten en met de stad Brugge via "Brugge Studentenstad" van Brugge een aangename studentenstad maken. Initiatieven die daartoe een bijdrage kunnen leveren dragen we een warm hart toe. Wat vind jij ervan? Wat moet Brugge doen om (nog) studentvriendelijker te worden? Laat het
ons weten! SOVOWES is ook actief om de studentensteden te
promoten in
Oostende en Kortrijk.


Aan de (Brugse) studenten: als lesgever kan ik jullie actie voor een studentvriendelijker Brugge alleen maar steunen. Wat dat betreft heeft het Brugse stadsbestuur een enorme verantwoorlijkheid. Ik zou zeggen: laat zeker niet na om hen daarop te wijzen in dit verkiezingsjaar. De Hogeschool van haar kant neemt via Sovowes heel duidelijke initiatieven om het voor de studenten gezellig te maken in Brugge. Alleen kunnen de hogescholen dat echter niet dragen. Uiteindelijk moet het stadsbestuur maar eens beslissen of het studenten in Brugge echt belangrijk vindt of niet.