18.10.07

Made in Germany: Tokio Hotel

Als je de jonge snaken van Tokio Hotel ziet, dan begrijp je dat ze oorspronkelijk eigenlijk over het podium raasden als Develish. Toch houdt hun extravagance de tweelingbroers Bill en Tom Kaulitz, Gustav Schäfer en Georg Listing niet tegen om zowat heel Europa aan hun voeten te krijgen, wel integendeel.

Het begon allemaal in 2003, toen Bill op 14-jarige leeftijd een soort ontdek-de-kindster won. Hij kreeg er met zijn groepje prompt een contract aangeboden bij Sony BMG. Maar nog vóór de eerste plaat werd uitgebracht, moesten de kids al verkassen naar Universal Music Group. Algemeen wordt aangenomen dat het dankzij de uitgekiende marketingstrategie van die platenfirma is (maar ook dankzij de - tja - X-factor), dat Tokio Hotel geworden is tot wat ze nu zijn: de populairste Duitse rockband.

Intussen rijft de groep de ene na de andere trofee binnen. Zo kreeg de groep twee jaar op rij de felbegeerde Goldene Stimmgabel (gouden stemvork), zowat de belangrijkste Duitse muziekonderscheiding. Om dan nog maar te zwijgen van de vier recente (Belgische) TMF Awards.

Labels: ,