4.11.07

Nys

Heb je vanmiddag Sven Nys zien rijden. Hij reed ze – op een nochtans niet zo selectief parcours – één voor één uit de wielen. Met de hulp van zijn oude oud-ploegmakker Richard Groenendaal, 38, die even het voortouw nam. De jonkies moesten uit de wielen, behalve dan Sven Nys en ene Zdenek Stybar, 21 pas. Daarna was het de beurt aan de meester zelve. Nys trok snoeihard door. De rest moest uiteindelijk passen.

We beweerde ook alweer dat Nys niet zo goed zou zijn als vorig jaar? Dat hij meer koersen zou verliezen? Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat Sven – gedwongen door zijn zomerse mountainbike-uitspattingen – kieskeuriger koerst dan vorig jaar, slimmer is geworden, en – op momenten dat het echt moet – zelfs sterker uit de hoek kan komen.

Kijk, gisteren in Eernegem eindigde hij uiteindelijk niet op het podium. Met alle respect, maar de
cross in Eernegem kan je moeilijk een topcross noemen. Op het moment dat het echt moet (Superprestige) pakt Nys nog eens uit. Ook als Nys dit jaar niet de SP wint, geen enkele WB-cross op zijn palmares bijschrijft deze winter, mistast in de GVA-trofee en de Belgische en Wereldtitel laat liggen, dan nog is diezelfde Sven Nys de beste crosser ooit.

Labels: ,