9.4.08

Rock voor Specials 2008: de affiche is bekend

De affiche voor het festival in onze voortuin staat sinds kort online. Ook nu zullen de laatste woensdag en donderdag van juni een tiental van de beste (Belgische) artiesten op de Doornzeelse Dries te bewonderen zijn.

Candye Kane is het snoepje waarmee de editie 2008 op gang getrokken wordt. Tussen optreden in Rotterdam en Terneuzen door zal "The Toughest Girl Alive" dus ook de Specials trakteren.

Naar Woodface kijk ik eerlijk gezegd wel uit - hoewel: hij staat vrij vroeg geprogrammeerd en de kans dat ik de groep rond ex-K's Choice Gert Bettens niet te zien krijg, is dan ook vrij groot (zeker als op 25 juni deliberaties gepland zijn).

Isabelle A is een beetje de vreemde eend. De zangeres van Hé, lekker beest is naar eigen zeggen volwassen geworden - aan de leeftijd van 33 mag dat wel. Maar bon. Afwachten, dus. Al gok ik op heel veel ambiance bij de festivalgangers.

Na de surprise-act mag Milow de avondsessie inleiden. Don't know wat dat zal geven. Eerlijk gezegd, buiten zijn wereldhit (in Vlaanderen dan toch) You Don't Know weet ik niet wat de man allemaal nog kan.

Hooverphonic sluit de eerste festivaldag af. Qua naam zeker een klepper, het concert zal ongetwijfeld af zijn, maar bij een vorige passage in Evergem werd hier en daar gefluisterd dat er weinig ziel in zat. Benieuwd of Callier en de zijnen ondertussen wel de spirit gevonden hebben.

De Fixkes mogen de wei laten ontploffen de tweede dag. De sympathieke Stabroekezen zijn in no time tot een vaste waarde uitgegroeid aan het Vlaamse muziekfirmament. Eens benieuwd hoeveel Specials het tijdens dit optreden "zullen aanvragen."

Janez Detd dook eind vorig jaar in de States de studio in en verrast vriend en vijand met nieuw geluid. Al wijken ze geen milimeter af van hun rauwe rock van vorige platen. Vonken en vuur verzekerd.

Moet De Mens nog voorgesteld worden? Irene, Ergens onderweg, Jeroen Brouwers schrijft een boek. Frontman Frank Vander Linden is intussen dik 15 jaar bezig met deze en andere pure songs. Hopelijk wordt dit een kippenvelmoment. Op zo'n mooie, warme zomerdag.

Lang geleden dat we nog iets gehoord hadden van Das Pop. Ik wist niet dat die gasten nog bestonden én ook nog optraden. Zouden ze nieuw materiaal hebben? Of zouden ze het toch houden bij de "oude" (maar nog altijd steengoede) hits?

De laatste die de wei mag verblijden, is Zita Swoon. Stef Kamil Carlens en zijn bende behoren zonder twijfel tot de Belgische top. In voetbaltermen: rijp voor de Champions League. Zonder voorronde.

Klik hier voor het volledige programma.

Labels: